Tekst #19 In gesprek met Myrthe Johansen (LIEFKE magazine)

Myrthe Johansen

Myrthe Johansen

Creatieve levensgenieter, ondernemer en LIEFKE-teamlid Myrthe Johansen (43) krijgt drie keer de diagnose kanker. Na de laatste keer staat haar leven op losse schroeven en besluit ze het roer om te gooien. ‘Nu doe ik wat ik het liefste doe: schrijven en bezig zijn met gezondheid en voeding’.

Tegenover me zit een verzorgde, stralende vrouw. Sprankelende ogen, bescheiden sierraden, een roomwitte broek en een warm, roze vest. Op het eerste gezicht wijst niets op het feit dat Myrthe drie keer de diagnose kanker heeft overleefd. Toch is dat zo. Ze kreeg in haar twintiger jaren twee keer lymfeklierkanker en in 2013 ook nog borstkanker. Myrthe: ‘Tijdens de behandelingen voor borstkanker ben ik gaan nadenken over wat er voor mij echt belangrijk is. Ik kwam er achter dat ik me wil verdiepen in gezondheid en geluk’.

Het hele interview is te lezen in LIEFKE magazine.

Foto: Marijn de Wijs