Tekst # 18 In gesprek met Jelle Derckx (LIEFKE magazine)

Jelle Derckx heeft een passie: mensen inspireren tot een bewuste levensstijl en persoonlijke groei. Zijn blog GROWTHINKERS is hier een directe uiting van. Op dit platform schrijft hij over persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid.

Jelle Derckx

Jelle Derckx

‘Hee Jelle, hier wat feedback van een trouwe volger. Ik vind het knap hoe je steeds een duidelijk antwoord vindt op al die moeilijke vragen en bewonder de wijsheid die je in pacht hebt en de zelfbewustheid waarmee je in het leven staat. Voor mij ben je een inspirerend voorbeeld’, aldus een volger van Jelle op Instagram. Jelle: ‘Soms vraag ik me weleens af waar ik het voor allemaal doe. Maar van zulke reacties krijg ik dan weer energie om door te gaan. Hierdoor weet ik dat ik op de juiste weg zit’.

Jelle ontvangt in een gloednieuw gerenoveerde woning in het centrum van Amsterdam. Ontspannen zit hij aan de lange tafel, een van de weinige meubels in huis. Minimalisme is niet voor niets een van de onderwerpen waar hij over schrijft. Zelf deed Jelle veel overbodige spullen weg. Het etaleren van deze levensstijl is een van de speerpunten van zijn blog; GROWTHINKERS.

Lees het hele interview hier.

Dit interview verscheen in LIEFKE magazine, december 2017.
Foto: Marijn de Wijs