Opening solo-expositie

Expositie Anne Kleisen

Twee keer per jaar geeft Galerie ARTcetera een startende kunstenaar een podium met een solo-expositie. Dit keer is dat Anne Kleisen met schilderijen in acryl op papier. De opening is op 16 juni, de expositie duurt t/m juli. ARTcetera, Postjesweg 98, Amsterdam

Anne over haar werk: ‘Ik hou erg van kleur. En van fantasiefiguren. Mijn schilderijen ontstaan dan ook vanuit het verlangen naar een kleur, soms vanuit een willekeurige lijn. Daar komen dan weer andere kleuren en lijnen uit voort. Oftewel: mijn intuïtie bepaalt een groot deel van wat er op papier komt. Voor mij is schilderen een manier om vrij te zijn van regels en praktische beperkingen. Op papier kan ik de wereld precies zo vormgeven zoals die zich op dat moment aan me voordoet. De ene keer is dat vrolijk en lief, de andere keer is dat rauw of verdrietig.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de achterliggende (denk)patronen van ons gedrag. Emoties en sociale interacties komen dan ook regelmatig in geabstraheerde vorm terug in mijn schilderijen. De heldere kleuren, strak omlijnde figuren en terugkerende (stippen)patronen in mijn werk zijn geïnspireerd op Aboriginalkunst. De meeste schilderijen maak ik op gekleurd papier met acrylstiften en acrylverf. Ik hoop dat mensen die naar mijn werk kijken zich geïnspireerd voelen om hun leven op geheel eigen wijze in te vullen. Niet alles wat je doet hoef je te verklaren of helemaal uit te denken. Vaak is het genoeg om je eerste gevoel te volgen, als dat sterk genoeg is. De rest volgt vanzelf.’